niedziela, 10 kwietnia 2016

Owocowe smoothie na wiosenne przesilenie

Wiosna słoneczna i radosna? Eh... Nie dziś. Co robić?! Owocowe smoothie!

Dopadłam ostatnio bardzo fajny mix mrożonych owoców tropikalnych - mango, papaja, 2 rodzaje melona, ananas. Taka oto prosta historia ;)
Owoce bardzo dobrej jakości, ładnie obrane, wypestkowane i elegancko pokrojone w dużą kostkę. Nic, tylko wrzucać do blendera. Więc znów słodkie, wegańskie, surowe i... orzeźwiające! Taki słoneczny smak na wiosenną pluchę!


Słoneczne smoothie z owoców tropikalnych (wegańskie)

Czas: 1 min.

Składniki (na 1 porcję):

100 ml mleka sojowego
200 ml wody (opcjonalnie, w zależności od owoców)
1 duży kubek owoców (u mnie ten mrożony mix - mango, papaja, melon x2, ananas)
szczypta domowego cukru waniliowego (opcjonalnie)
1-2 listki rozmarynu

blender
kubek/szklanka


Jak zrobić:
Prościej się nie da! Wrzucić/wlać wszystko razem do blendera, blendować aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.


Cieszyć się super smakiem lata w tą wiosenną deperechę! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.